merhaba özelliikle sabahlara doğru 4-5 gibi bidem çok yanıyor ekşiyor ağzım doktorlar lansor verdi ama herhangi bir test yapmadılar bide ben bunu öğrenmek istiorum tok karna alınan mide ilacı yokmu yani yanma başladgnda bide ben sürekli idrar hissi yaşıyorum bnun mideyle alakası varmıdır
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Zerda hanım, mide yanması ve ekşimesi genellikle reflü veya gastrit gibi durumlarla ilişkilidir. Lansor gibi proton pompası inhibitörü (PPI) ilaçları bu şikayetleri azaltmak için kullanılır ve genellikle aç karna alınması önerilir. Ancak, yanma başladığında anında rahatlama sağlayacak antiasit gibi ilaçlar da vardır ve bunlar tok karna da alınabilir. Sürekli idrar hissi ise genellikle mide problemleriyle ilgili değildir; bu durumun altında yatan başka bir neden olabilir ve bir üroloji uzmanına başvurmanız faydalı olacaktır. Mutlaka doktorunuza danışarak gerekli testleri yaptırmanızı tavsiye ederim.
zerda
22 Nisan 2024 Pazartesimerhaba özelliikle sabahlara doğru 4-5 gibi bidem çok yanıyor ekşiyor ağzım doktorlar lansor verdi ama herhangi bir test yapmadılar bide ben bunu öğrenmek istiorum tok karna alınan mide ilacı yokmu yani yanma başladgnda bide ben sürekli idrar hissi yaşıyorum bnun mideyle alakası varmıdır
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiZerda hanım, mide yanması ve ekşimesi genellikle reflü veya gastrit gibi durumlarla ilişkilidir. Lansor gibi proton pompası inhibitörü (PPI) ilaçları bu şikayetleri azaltmak için kullanılır ve genellikle aç karna alınması önerilir. Ancak, yanma başladığında anında rahatlama sağlayacak antiasit gibi ilaçlar da vardır ve bunlar tok karna da alınabilir. Sürekli idrar hissi ise genellikle mide problemleriyle ilgili değildir; bu durumun altında yatan başka bir neden olabilir ve bir üroloji uzmanına başvurmanız faydalı olacaktır. Mutlaka doktorunuza danışarak gerekli testleri yaptırmanızı tavsiye ederim.